Výzva pre SNS

22. januára 2012, tokosk16, Nezaradené

Ako krestan som znechuteny tym, ze ludia, ktori sami seba velmi casto oznacuju za krestanov, pouzivaju na sebazviditelnenie prvky s krestanstvom nezlucitelne. Je mi smutno, ze robite hanbu Kristovi. Viete, ta velmi casta falosnost krestanov je tym, co ostatnych od viery odradza. Ako hovori moj oblubeny knaz Marian Kuffa, ktory ma velmi dobre usporiadane hodnoty vo svojom zivote a ten moj nemalo ovplyvnil: Malujeme z Krista hnusnu karikaturu. Pritom nase zivoty su casto jedinym Svatym Pismom, ktore nase okolie cita a preto je velmi dolezite nie to, ako spiname ruky k nebu v kostole a ako mame plne usta Krista, ale ako zijeme svoje zivoty. To, co v kostole pocujeme, ma nase zivoty menit k lepsiemu a nie byt len nedelnou povinnostou.

 

Damy a pani zo SNS, viem, ze su medzi Vami aj krestania. Chcem Vas poprosit, aby ste nasli dostatok sebareflexie a odvahy na stiahnutie vulgarnych billboardov urazajucich a degradujucich zenu zobrazovanim jej pozadia ako aj nas, prijimatelov reklamy. Na krestanstve je krasne prave to, ze mame moznost napravit to, co sme pokazili. Nie vsak pozou, ale uprimnou lutostou svojich chyb a snahou o ich napravu. Skusme zit to, o com hovorime.

 

nemoralny billboard SNS

 

Vzhľadom na to, že kandidujem ako nezávislý na kandidátke hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, považujem za dôležité upozorniť, že tento blog vyjadruje môj osobný postoj, a preto môže, ale nemusí byť v súlade s postojmi iných ľudí na našej občianskej kandidátke. V mnohých a hlavne zásadných názoroch sa všetci na kandidátke zhodujeme, sú však názory, v ktorých odmietame hrať falošnú hru na názorovú jednotu a otvorene priznávame aj názory rozličné. Túto skutočnosť však nepovažujeme za niečo, čo nás rozdeľuje, ale skôr za niečo, čo nás vzájomne obohacuje pri hľadaní cesty k pravde.